Waar heden en verleden samenkomen, ontstaan bezieling en inspiratie
terug naar home

foto's en verhalen  |  beeldbank

Herhaling (met aanvulling) lezing “Joodse onderduikers in Austerlitz”
De voorjaarslezing heeft ongeveer 50 bezoekers getrokken, maar het hadden er kennelijk meer kunnen zijn. Er is ons te kennen gegeven dat mensen het jammer vonden dat zij die avond verhinderd waren of om wat voor een reden dan ook, de lezing gemist hebben. Daarom organiseert de stichting op 22 september om 20:00 uur in het Dorpshuis een tweede lezing. Het is wel een herhaling van de voorjaarslezing, maar inmiddels zijn er nieuwe ontdekkingen gedaan in Austerlitz, die Gerrit van der Voorst ook graag met de Austerlitzse bevolking wil delen. De toegang is gratis.

kinderen op school

Elk jaar schuiven de leerlingen een jaartje verder op naar de volgende klas en worden ook steeds ouder. Herkent u deze jonge koppies nog van de foto's?

Meer lezen

leerkrachten

Door de jaren heen hebben verschillende leraren lesgegeven op basisschool de Pirapoleon. Een aantal hebben veel betekent voor ons en de school. 

Winkels en bedrijven

In 1954 werd het 150 jarig bestaan van Austerlitz groots gevierd. Voor dit evenement is een programma opgesteld en vele ondernemers in Austerlitz werden gevraagd te adverteren in dit programma. Bent u bekend met al deze bedrijven?

Meer lezen

Vernieuwde beeldbank Geheugen van Zeist

De beeldbank is te vinden op de website van 'Het geheugen van Zeist' onder collecties waar je vervolgens kunt zoeken.