Waar heden en verleden samenkomen, ontstaan bezieling en inspiratie
terug naar home

foto's en verhalen  |  beeldbank

Aanbieden erfgoed wandelgids nov 2023

Op 24 november 2023 werd door de stichting in de Ouwekamp ons eetcafé, de wandelgids “Langs het erfgoed in en om Austerlitz geïntroduceerd door overhandiging van de eerste exemplaren aan de familie Verwoerd, wethouder Van Dijk, Bob Verweij van Staatsbosbeheer en Mandy Grosman als vertegenwoordiger van de school. De gids is een uitgave van de stichting en omschrijft drie wandelingen langs het Austerlitzse erfgoed. De eerste wandeling start op het Dorpsplein en loopt grotendeels door de kom van Austerlitz. De tweede wandeling start eveneens op het Dorpsplein en loopt om Austerlitz. De derde wandeling start bij het Beauforthuis en loopt richting Soesterberg. De lengtes zijn respectievelijk 4, 5,5 en 6,5 km. De gids is mede tot stand gekomen met behulp van enkele vrijwilligers, die hartelijk werden bedankt voor de genomen moeite. Marianne Visser van het Landschap Erfgoed Utrecht en Bob Verweij van Staatsbosbeheer hielden een praatje waarin het belang van de wandelgids werd onderstreept. De gids is te koop bij Ouwekamp ons eetcafé, het Dorpshuis, Buurtsuper Van Dijk en het Beauforthuis.   BoekjeErfgoedWandelingen2023Z

kinderen op school

Elk jaar schuiven de leerlingen een jaartje verder op naar de volgende klas en worden ook steeds ouder. Herkent u deze jonge koppies nog van de foto's?

Meer lezen

leerkrachten

Door de jaren heen hebben verschillende leraren lesgegeven op basisschool de Pirapoleon. Een aantal hebben veel betekent voor ons en de school. 

Winkels en bedrijven

In 1954 werd het 150 jarig bestaan van Austerlitz groots gevierd. Voor dit evenement is een programma opgesteld en vele ondernemers in Austerlitz werden gevraagd te adverteren in dit programma. Bent u bekend met al deze bedrijven?

Meer lezen

Vernieuwde beeldbank Geheugen van Zeist

De beeldbank is te vinden op de website van 'Het geheugen van Zeist' onder collecties waar je vervolgens kunt zoeken.