Waar heden en verleden samenkomen, ontstaan bezieling en inspiratie
terug naar home

DE VERHALENHOEK VAN AUSTERLITZ

HET VERHAAL VAN TRUUS VAN VEENENDAAL

Truus van Veenendaal wordt geboren in 1932 en groeit op als enig kind van een sociaal gezin in het Utrechtse Tuindorp. In de winter van 1959 verhuist ze met haar man Dick van Veenendaal naar Austerlitz. Truus van Veenendaal: “Ik ben eigenlijk geen echte Austerlitzer. Maar ik kwam er al regelmatig voordat ik hier kwam wonen. Ik had een oom en tante in het dorp, de familie Koudijs. Mijn oom was groenteboer.”
Behalve dat ze er regelmatig op bezoek komt, is ze ook actief in het verenigingsleven. “Bonne van Dam, een aangetrouwde neef, had in Austerlitz een korfbalvereniging opgericht, een onderdeel van de voetbalclub SV Austerlitz. Gerda Schotanus-Koudijs, mijn nicht, en ik hebben hem daarbij geholpen. Voor vrouwen was er nog niet zoveel te doen. Op een gegeven moment hadden we twee twaalftallen en een jeugd twaalftal.“ ....

Via onderstaande link kunt u het hele verhaal lezen. 

Meer lezen

het verhaal van guus rutgers

Guus Rutgers (82 jaar) woont sinds zijn tweede jaar met enkele onderbrekingen in Austerlitz. Zijn vader werkte als bouwvakker, zijn moeder als verzorgende in wat we nu een zorginstelling noemen. Toen de oorlog begon was hij vier jaar, een periode die de rest van zijn leven zou beïnvloeden.

Meer lezen