Waar heden en verleden samenkomen, ontstaan bezieling en inspiratie
terug naar home

evenementen VAN LOKAAL AUSTERLITZ

Wat heEFT de 'Familie de Beaufort' met austerlitz | 27 mei 2019

Wie weet nog wie juffrouw Annie is? Hoe kwam Austerlitz aan de kerk aan de Woudenbergseweg? Wie bouwde in 1888 het eerste dorpshuis voor Austerlitz? U komt het en nog meer, te weten als u op maandag 27 mei 2019 naar het Lokaal komt. De Stichting Lokaal Austerlitz organiseert samen met Fleur de Beaufort een avond over deze onderwerpen. Belangstelling? Bekijk hieronder dan snel de aankondiging en graag tot 27 mei. 

Bron foto: www.haverdroeze.nl/projecten/landgoederen/landgoed-treek-henschoten/

Impressie van de kijkmiddag | 10 april 2019

Op 10 april 2019 was er een kijkmiddag over de opgraving van Hart van Austerlitz. Er was een mooie opkomst en samen hebben we veel geleerd en gezien. Hiernaast een kleine sfeerimpressie van die middag. De middag werd gepresenteerd door Wilfried Hessing.

OPGRAVING HART VAN AUSTERLITZ | 10 APRIL 2019 KIJKMIDDAG

Van 8 t/m 12 april ronden archeologen in Austerlitz het archeologisch onderzoek af op de locatie ‘Hart van Austerlitz’. Wie graag uitleg wil over de opgravingen en de vondsten, is welkom tijdens een archeologisch Kijkje in de Keuken onder begeleiding van een archeoloog op woensdagmiddag 10 april. De opgraving werd mogelijk, omdat de gebouwen op deze locatie (school, gymzaal en enkele woningen) zijn gesloopt en plaats gaan maken voor nieuwbouw. 

DERDE PRIJS VOOR LOKAAL AUSTERLITZ | 23 NOVEMBER 2018

De voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft op 23 november 2018 het Gouden Uitroepteken, vergezeld van een geldcheque van 1.000 euro, uitgereikt aan de werkgroep “Lokaal Austerlitz”. De feestelijke uitreiking vormde de finale van het Advies op Maat-traject, een samenwerking tussen het Cultuurfonds en provincie Utrecht waarbij verenigingen advies in kunnen winnen over organisatievraagstukken. Het Advies op Maat-traject werd gegeven door een adviseur van de SESAM Academie (SEnioren en SAMenleving). Naast het ontvangen van een geldprijs is de werkgroep ook verheugd dat het Prins Bernhard Cultuurfonds de oprichting van de werkgroep “Lokaal Austerlitz” kennelijk als een volwaardig initiatief ziet.

Wat het Frans-Bataafse veld ons vertelt! | vrijdag 9 November 2018

Vrijdag 9 november 2018 vind er in de oude katholieke kerk, oude postweg 137 te Austerlitz, een evenement plaats waar drie archeologen vertellen over de opgravingen op de keienberg. Hier vind u verdere informatie. 

OPEN MONUMENTENDAG | ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 8 september 2018 is er een tentoonstelling over vondsten uit de Franse tijd en over de ontwikkeling van Austerlitz. U kunt een rondleiding volgen. De tentoonstelling is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur in het voormalige verenigingslokaal, ingang naast Dorpsplein 1, 3711 BA te Austerlitz. 

AVOND 'HOE WAS HET IN DE KLAS' | VRIJDAG 25 MEI 2018

Tijdens deze bijeenkomst zijn veel ontbrekende namen van leerlingen op oude klassenfoto's achterhaald door de dorpsbewonders uit Austerlitz. 60% van alle nog ontbrekende namen zijn inmiddels achterhaald. Dit was ook nodig omdat deze oude foto's ter beschikking werden gesteld voor de tentoonstelling in Zeist: " Uit de school geklapt" .

Voor het geheugen van Austerlitz is het van groot belang de namenlijsten compleet te krijgen. Nieuw materiaal stellen wij zeer op prijs.