Waar heden en verleden samenkomen, ontstaan bezieling en inspiratie
terug naar home

evenementen VAN LOKAAL AUSTERLITZ

Impressie van de vertelling | 27 mei 2019

Ongeveer 100 bezoekers konden wij op maandagavond 27 mei verwelkomen. Onze beschermvrouwe Fleur de Beaufort vertelde in het “Verenigingslokaal” over de bijzondere band van de familie met Austerlitz en over de bijzondere beheersvorm van het landgoed "Den Treek – Henschoten”.

Impressie van de kijkmiddag | 10 april 2019

Op 10 april 2019 was er een kijkmiddag over de opgraving van Hart van Austerlitz. Er was een mooie opkomst en samen hebben we veel geleerd en gezien. Hiernaast een kleine sfeerimpressie van die middag. De middag werd gepresenteerd door Wilfried Hessing.

DERDE PRIJS VOOR LOKAAL AUSTERLITZ | 23 NOVEMBER 2018

De voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft op 23 november 2018 het Gouden Uitroepteken, vergezeld van een geldcheque van 1.000 euro, uitgereikt aan de werkgroep “Lokaal Austerlitz”. De feestelijke uitreiking vormde de finale van het Advies op Maat-traject, een samenwerking tussen het Cultuurfonds en provincie Utrecht waarbij verenigingen advies in kunnen winnen over organisatievraagstukken. Het Advies op Maat-traject werd gegeven door een adviseur van de SESAM Academie (SEnioren en SAMenleving). Naast het ontvangen van een geldprijs is de werkgroep ook verheugd dat het Prins Bernhard Cultuurfonds de oprichting van de werkgroep “Lokaal Austerlitz” kennelijk als een volwaardig initiatief ziet.

AVOND 'HOE WAS HET IN DE KLAS' | VRIJDAG 25 MEI 2018

Tijdens deze bijeenkomst zijn veel ontbrekende namen van leerlingen op oude klassenfoto's achterhaald door de dorpsbewonders uit Austerlitz. 60% van alle nog ontbrekende namen zijn inmiddels achterhaald. Dit was ook nodig omdat deze oude foto's ter beschikking werden gesteld voor de tentoonstelling in Zeist: " Uit de school geklapt" .

Voor het geheugen van Austerlitz is het van groot belang de namenlijsten compleet te krijgen. Nieuw materiaal stellen wij zeer op prijs.