Waar heden en verleden samenkomen, ontstaan bezieling en inspiratie
terug naar home

Agenda van lokaal austerlitz

OPEN MONUMENTENDAG | 14 SEPTEMBER 2019

Van 11.00-16.00 uur in Het Lokaal | Oude Postweg 137

Expositie over de Austerlitzse Carnavalsvereniging De Pompeliers en een informatiekraam van Stichting Lokaal Austerlitz.

Om 13.00 en 15.00 uur vertrekt er vanaf Het Lokaal een wandeling langs markante plekken in ons dorp waar vroeger plezier gemaakt werd.

Laat je verrassen door oude verhalen en
het plezier uit het verleden herleven!

Wat heEFT de 'Familie de Beaufort' met austerlitz | 27 mei 2019

Wie weet nog wie juffrouw Annie is? Hoe kwam Austerlitz aan de kerk aan de Woudenbergseweg? Wie bouwde in 1888 het eerste dorpshuis voor Austerlitz? U komt het en nog meer, te weten als u op maandag 27 mei 2019 naar het Lokaal komt. De Stichting Lokaal Austerlitz organiseert samen met Fleur de Beaufort een avond over deze onderwerpen. Belangstelling? Bekijk hieronder dan snel de aankondiging en graag tot 27 mei. 

Bron foto: www.haverdroeze.nl/projecten/landgoederen/landgoed-treek-henschoten/

OPGRAVING HART VAN AUSTERLITZ | 10 APRIL 2019 KIJKMIDDAG

Van 8 t/m 12 april ronden archeologen in Austerlitz het archeologisch onderzoek af op de locatie ‘Hart van Austerlitz’. Wie graag uitleg wil over de opgravingen en de vondsten, is welkom tijdens een archeologisch Kijkje in de Keuken onder begeleiding van een archeoloog op woensdagmiddag 10 april. De opgraving werd mogelijk, omdat de gebouwen op deze locatie (school, gymzaal en enkele woningen) zijn gesloopt en plaats gaan maken voor nieuwbouw. 

Wat het Frans-Bataafse veld ons vertelt! | vrijdag 9 November 2018

Vrijdag 9 november 2018 vind er in de oude katholieke kerk, oude postweg 137 te Austerlitz, een evenement plaats waar drie archeologen vertellen over de opgravingen op de keienberg. Hier vind u verdere informatie. 

OPEN MONUMENTENDAG | ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 8 september 2018 is er een tentoonstelling over vondsten uit de Franse tijd en over de ontwikkeling van Austerlitz. U kunt een rondleiding volgen. De tentoonstelling is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur in het voormalige verenigingslokaal, ingang naast Dorpsplein 1, 3711 BA te Austerlitz.